mobiele keuzes van Apple, Samsung en meer

Voorbij zijn de dagen dat smartwatches vertrouwden op een Bluetooth-verbinding met uw smartphone om optimaal gebruik te maken van de beste functies. Er zijn horloges met 4G/LTE-connectiviteit om u te helpen dat ongebonden leven te leiden.

Mobiele smartwatches zijn nog steeds klein in aantal, maar de opties groeien naarmate meer bedrijven die extra connectiviteitsondersteuning omarmen. De Apple Watch is absoluut niet je enige optie.

Hieronder hebben we onze selectie van het stel dat u nu kunt kopen, afgerond, evenals wat meer informatie over wat u precies krijgt met een LTE-smartwatch.

Update: We hebben dit artikel voor het eerst gepubliceerd in augustus 2017 en blijven het regelmatig bijwerken. In oktober 2021 hebben we onze selectie vernieuwd op basis van onze testen

Op zichzelf staande smartwatches: dingen om te overwegen

Als je in de war bent over wat een mobiele smartwatch eigenlijk is, hebben we hieronder de belangrijkste details die je nodig hebt om je snel op de hoogte te houden.

Wat kan een mobiele smartwatch doen?

In termen van smartwatches, als je er een hebt met een 4G/LTE mobiele verbinding, kun je verbinding maken met het data-abonnement van je provider zonder de verbinding van je telefoon.

Dit betekent dat je kunt bellen, naar muziek kunt luisteren, apps kunt gebruiken, berichten kunt verzenden en kunt deelnemen aan alle andere gebruikelijke smartphone-frivoliteiten, gewoon, je weet wel, zonder dat je telefoon aanwezig is. Er zijn echter enkele horloges die die zelfstandige connectiviteit ook om verschillende redenen omarmen, waar we hieronder op in zullen gaan.

Om ervoor te zorgen dat een smartwatch uw telefoon nabootst, moet deze verbinding kunnen maken met dezelfde netwerkaanbieder. En als je wilt bellen, moet je ook hetzelfde nummer koppelen als je smartphone.

Moet ik mijn simkaart omwisselen?

Nee. In plaats van een SIM-uitwerper bij je te hebben en een fysieke kaart te gebruiken, gebruiken sommige horloges eSIM-technologie, wat in wezen een ingebouwde variant is die niet uit de motorkap kan worden verwijderd.

Het voordeel van deze technologie ten opzichte van gewone simkaarten is het kleinere formaat â???? bedrijven proberen al om hun omvang te verkleinen, dus dit is een natuurlijke stap â???? en de efficiëntie van het delen van uw nummer tussen telefoon en horloge via software.

Moet u maandelijks een bedrag betalen?

Dit hangt allemaal af van de koerier waarmee u besluit te gaan, maar meestal wel.

Deals worden echter vaak gebundeld met een smartphone, omdat je hetzelfde netwerk moet gebruiken en de twee hand in hand gaan.

Heeft het gebruik van LTE invloed op de batterij?

Ontcijferen welke sensoren en welke activiteiten van invloed zijn op je batterij is altijd een moeilijk spel, maar het antwoord is, nou ja â???? het gebruik van LTE zal uw batterij over het algemeen sneller leegmaken dan wanneer u het niet zou gebruiken.

Wat we vaak zien van apparaten met LTE is een grotere batterij (en een grotere build) om het stroomverbruik te compenseren.

Als u de batterij wilt sparen en een paar uur meer per dag wilt hebben, zou het eenvoudigweg overschakelen naar een functie-verkleinde modus op uw apparaat u op dat front moeten helpen.

Apple Watch Series 7 en SE (GPS + mobiel model)

Serie 7 LTE: Vanaf £469

Bekijk SE LTE: vanaf £299

De Apple Watch Series 7 is geland om zichzelf te versterken als de beste smartwatch die je in 2021 kunt kopen. Een groot deel van waarom het de beste is, is dat het wordt geleverd met uitstekende stand-alone ondersteuning.

Dankzij die ingebouwde eSIM kun je niet alleen bellen, gebeld worden en meldingen ontvangen, maar ook muziek streamen via Apple Music en nu is Spotify ook direct vanaf de pols beschikbaar. Sinds de functie voor het eerst werd geïntroduceerd in de Series 3, hebben we geconstateerd dat de LTE-dekking zowel consistent als betrouwbaar is.

Stel het in: LTE gebruiken op Apple Watch

Afgezien van de mobiele ondersteuning, is de Series 7 gesprongen in behuizingsgrootte van 40 mm en 44 mm naar 41 mm en 45 mm behuizingsopties. Dat brengt meer schermruimte, betere robuuste bescherming en de beste softwarefuncties die beschikbaar zijn via watchOS 8.

LTE smartwatch-update

Apple Watch SE

ECG is nog steeds beschikbaar om uw hartritme te volgen en mogelijk atriale fibrillatie te herkennen, en het ontwerp, afgezien van het nieuwe display, is hetzelfde als de vorige generatie.

Als je zonder die ECG- en bloedzuurstof-app-ondersteuning kunt leven, kun je ook de Apple Watch SE kopen, die vrijwel al het andere biedt dat de Series 6 biedt en beschikbaar is met 4G/LTE-ondersteuning vanaf  £ 299.

Natuurlijk kun je het apparaat zonder LTE-pakket kopen, maar dit geeft je ongetwijfeld de meest volledige ervaring en kan je van je telefoon bevrijden tijdens het hardlopen, als de batterij van je telefoon leeg is en wat dan ook.

We leggen nog steeds de laatste hand aan onze Apple Watch Series 7 review, maar je kunt zien wat we van de vorige generatie en de SE hebben gemaakt in onze diepgaande Apple Watch Series 6 review en Apple Watch SE review.

Samsung Galaxy Watch 4 (4G LTE-model)

Prijs na beoordeling: Vanaf £309

4G smartwatches-update

De Apple Watch is misschien de beste optie voor mensen die op zoek zijn naar een LTE-smartwatch, maar vooral voor mensen met een Android-telefoon is de Samsung Galaxy Watch 4 de op één na beste keuze.

Het nieuwste van Samsung is nu een Android-optie en verwisselt zijn eigen Tizen-software voor Google Wear OS, dat Samsung heeft helpen herbouwen. Het wordt geleverd in de maten 40 mm/44 mm voor de Watch 4 en de maten 42 mm/46 mm voor de Watch 4 Classic. Het is een van de weinige smartwatches die zich op vrijwel elk gebied kan opstapelen met de Apple Watch.

Die LTE-krachten zullen vergelijkbare functionaliteit ontgrendelen, zoals het inschakelen van oproepen, het streamen van muziek van apps zoals Spotify en YouTube Music en het ontvangen van meldingen van je favoriete apps. Bovenop die mobiele functies krijg je grote gezondheidsfuncties zoals een ECG-sensor, bloeddrukmonitoring en de mogelijkheid om je gewicht vanaf je pols te volgen.

Het is dus een horloge boordevol functies met tal van functies die kunnen profiteren van de extra mobiele krachten.

Die LTE-ondersteuning wordt nog steeds aangeboden voor de oudere Galaxy Watch 3 en de Watch Active 2, hoewel het belangrijk is om te weten dat die op Tizen draaien in plaats van op het nieuwe Wear OS. Hoewel ze een paar jaar worden ondersteund, worden ze niet geüpgraded naar Wear.

Lees meer in onze Samsung Galaxy Watch 4 review.

Apple Watch Series 3 (GPS + mobiel model)

Prijs na beoordeling: Vanaf  £ 299,99

Apple Watch-serie 3

De eerste Apple smartwatch die mobiele ondersteuning krijgt, is ook nog steeds een zeer haalbare optie – en is een van de goedkoopste op deze lijst.

Dekking werkt op dezelfde manier als bij de nieuwere modellen – wat betekent dat je kunt bellen, meldingen ontvangen en streamen van Apple Music – en de upgrade naar het mobiele model begint bij  £ 100 via het Bluetooth-equivalent.

Wat mist de Series 3 dat de Series 7 en SE heeft? Welnu, het heeft het oudere, boxier-ontwerp zonder het voordeel van een altijd-aan-scherm en het kan geen hoogtepunten voor het volgen van de gezondheid bieden, zoals ECG-metingen of de nieuwe bloedzuurstofmetingen.

Dat gezegd hebbende, voor degenen die het meest geïnteresseerd zijn in het vooruitzicht van mobiele connectiviteit vanaf de pols, is dit een geweldige smartwatch. Het draait op dezelfde watchOS 8-software als de nieuwste modellen, en je krijgt nog steeds alle kernfuncties, zoals het volgen van GPS-activiteiten, zelfstandige apps en ondersteuning voor meldingen.

Lees alles over de LTE-prestaties in onze Apple Watch Series 3 review.

Garmin Forerunner 945 LTE

Prijs: $ 649,99

4G smartwatches-update

Voor het grootste deel is Garmin buiten de LTE-menigte gebleven. Het lanceerde de Vivoactive 3 Music met aangesloten ondersteuning, maar is niet groot geworden door het toe te voegen aan andere horloges. Totdat het de Garmin Forerunner 945 LTE lanceerde.

Het heeft het triatlon- en op hardlopen gerichte horloge genomen en het extra connectiviteitsvermogen gegeven. Die bevoegdheden worden niet op dezelfde manier gebruikt als op de Apple Watch of Samsung Galaxy Watch. In plaats daarvan heeft Garmin LTE toegevoegd om gebruik te maken van de veiligheidshulpfuncties, om live locatie te delen zodat familie en vrienden weten waar je bent en om audio- en sms-berichten te ontvangen om een ​​motivatieboost te bieden tijdens races.

Bovendien krijg je al het andere dat beschikbaar was op de niet-LTE-versie van de 945. Dus dat is alles wat je in een Fenix ​​6 kunt vinden, inclusief kaarten, diepere trainingsanalyse, betalingen en een muziekspeler met weken in tegenstelling tot dagen batterijduur.

De levensduur van de batterij met LTE kan variëren van 7-10 uur, afhankelijk van de functies die in gebruik zijn, wat een daling betekent van de maximale 35 uur waarvan je kunt genieten in volledige GPS-modus zonder dat er muziek wordt afgespeeld.

TicWatch Pro 3 LTE

Prijs bij beoordeling: £289

TicWatch Pro 3 LTE

De TicWatch Pro 3 LTE is Mobvoi’s nieuwste intrede in de wereld van LTE-smartwatches en is beschikbaar in het VK, Spanje en Duitsland via Vodafone met een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die nog moet worden vastgebonden.

Met die extra verbonden krachten kun je met de Pro VoLTE-oproepen beantwoorden en berichten rechtstreeks vanaf het horloge verzenden en ontvangen. Dankzij de cloudsynchronisatie van het horloge ontvang je ook meldingen van andere apps. Je kunt de Google Assistent ook gebruiken zonder aan je telefoon gebonden te zijn

Afgezien van de LTE, kun je hier een vrij standaard Wear OS-ervaring verwachten. De ervaring concurreert niet helemaal met wat Apple te bieden heeft, maar het is een van de weinige horloges die kan en zal worden geüpgraded naar Wear OS 3.0, wat ergens in 2022 zou moeten gebeuren.

Mobvoi heeft ook de Snapdragon Wear 4100-processor van Qualcomm toegevoegd om de prestaties pittig te houden en een groot aantal eigen software, waaronder de slaap-, begeleide ademhalings- en SpO2-apps. Het is verreweg de beste TicWatch die we hebben getest en een om te overwegen als je geen fan bent van de Apple Watch of Samsung Galaxy Watch.

Lees onze TicWatch Pro 3-recensie om erachter te komen wat u kunt verwachten van het gelikte Wear OS-horloge.

Oppo Horloge LTE

Prijs bij beoordeling: £369

Oppo Horloge LTE

Als u op zoek bent naar een Wear OS-alternatief voor de TicWatch Pro 3 en de voorkeur geeft aan een vierkante horloge-look boven een ronde, kunt u ook overwegen om de Oppo Watch LTE om uw pols te doen.

Het is beschikbaar in het VK via Vodafone- en Celron- en Orange-netwerken in de VS, maar net als de TicWatch moet je het hebben gekoppeld aan een Android-telefoon om van die verbonden ervaring te genieten. U kunt uw telefoonnummer en horlogenummer delen, aangezien de ondersteuning is gebaseerd op het gebruik van een eSIM

Als je helemaal klaar bent, kun je je telefoon achterlaten en meldingen bekijken, oproepen afhandelen en toegang krijgen tot de Google Play Store om apps te downloaden. Nu Google Google Play Music heeft uitgeschakeld, mis je een wenselijke mogelijkheid om muziek te kunnen streamen.

Je krijgt echter een smartwatch-ervaring die over het algemeen erg goed is door Google’s Wear OS op een heel plezierige manier samen te voegen met Oppo’s Color OS-software. De levensduur van de batterij met LTE-ondersteuning ingeschakeld is ongeveer een dag, wat u kunt verwachten met de extra connectiviteitsondersteuning.

Het heeft een scherm van hoge kwaliteit, sterke fitnessfuncties en is een smartwatch die we graag gebruiken. We moeten echter vermelden dat het onwaarschijnlijk lijkt dat er een upgrade naar het nieuwe Wear OS 3.0 wordt uitgevoerd dat Google met Samsung heeft gebouwd. Er is nu ook een Oppo Watch 2, die wordt aangedreven door Qualcomm’s Snapdragon 4100-processor, maar is voorlopig alleen beschikbaar in China.

Je kunt onze Oppo Watch LTE-recensie bekijken om te zien hoe we het hebben gedaan met de Wear OS-smartwatch.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Kloudy101
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart